Groep Groen

De juffen van groep Groen: Mila Nijhuis en Ineke Aarts.

ineke-mila

Oktober 2017: kinderboekenweek
Op 4 oktober was de opening van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het een spannend thema,” griezelen”. De opening bestond uit een optreden verzorgd door het team. De kinderen moesten heel erg lachen. Zo zie je maar, griezelen is spannend, maar ook grappig. Na het optreden hebben een aantal kinderen uit iedere groep een dansje gedaan op het Kinderboekenweek lied, van kinderen voor kinderen. Traditioneel worden vanuit de oudervereniging boeken aan iedere groep cadeau gedaan. De aankomende week gaat iedere groep aan de slag met dit leuke thema en zal het afgesloten worden door een modeshow. De foto’s staan achter de inlog!

Oktober 2017: Madurodam en de Tweede Kamer
Vandaag hebben we een hele leuke dag gehad in Den Haag. We begonnen in Madurodam, waar de kinderen een Democracity hebben gebouwd. De klas werd in groepen (partijen) verdeeld. Waarin ze partijleider, voorzitter, secretaris en woordvoerder waren. Samen mochten ze punten opschrijven die voor hen belangrijk waren en deze presenteren aan de groep.

Hierna werden er door de partijen belangrijke “gebouwen” uitgezocht (o.a. school, brandweer, ziekenhuis, asielzoekerscentrum etc.) Met alle partijen werd er gestemd of een gebouw in de stad mocht komen. Het was echt heel leuk om te zien, wat de kinderen belangrijk vonden.

Na het bouwen van de stad was er nog een korte rondleiding door Madurodam met een tablet.

De middag waren we in de Tweede Kamer. Het was allemaal best spannend. We moesten langs de beveiliging en gingen allemaal door de “scan”. Hierna mochten we plaatsnemen op de publieke tribune en hebben we een kwartiertje mogen meeluisteren naar het vragenuurtje. De minister van volksgezondheid werd ondervraagd over het fipronil en goijibes schandaal.

Uiteraard was het zien van een aantal bekende politici heel erg leuk :). Helaas mochten we binnen geen foto’s maken. Kortom een hele leuke en leerzame dag. De foto’s van deze leuke dag staan achter de inlog.