Groep Oranje

Hoe ziet een normale schooldag er uit?
Wanneer zijn de informatieavonden? Mag mijn kind trakteren als hij jarig is?
Al deze informatie kunt u nalezen in het informatieboekje van de onderbouw.

De juffen van groep Oranje zijn Hatice Araz en Marielle Mahieu.

Foto’s van de cultuurweek staan achter de inlog!

Oktober 2017: kinderboekenweek
Op 4 oktober was de opening van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het een spannend thema,” griezelen”. De opening bestond uit een optreden verzorgd door het team. De kinderen moesten heel erg lachen. Zo zie je maar, griezelen is spannend, maar ook grappig. Na het optreden hebben een aantal kinderen uit iedere groep een dansje gedaan op het Kinderboekenweek lied, van kinderen voor kinderen. Traditioneel worden vanuit de oudervereniging boeken aan iedere groep cadeau gedaan. De aankomende week gaat iedere groep aan de slag met dit leuke thema en zal het afgesloten worden door een modeshow. De foto’s staan achter de inlog!

september 2017: mozaïeken
In beide onderbouw groepen wordt gewerkt aan het thema vorm en kleur ….en wat kunnen de kinderen prachtige mozaïeken maken!!! Ze doen de naam van onze school eer aan!

september 2017: vakantiekoffer
De kinderen hebben allemaal een koffer mee genomen, waarin allerlei spulletjes die te maken hebben met hun vakantie (schelpen, zwemkleding, bril, landkaart, knuffel). Het is erg leuk om de kinderen te zien vertellen over hun eigen ervaringen. Eigenlijk is dit een soort kleuterspreekbeurt! Kijk voor de foto’s achter de inlog!

Maart 2017: open podium ‘het levende bos’
Foto’s van het open podium staan online achter de inlog. Was was er veel te beleven in het prachtige bos!

Nieuws maart 2017
Wij houden ons momenteel bezig met het thema ‘gevoelens’. Het dagelijks leven van een kleuter kent een legio momenten waarin het iets wilt uitdrukken waarvoor het nog geen woorden heeft. Uitleggen hoe je je voelt of wat je nodig hebt voor een ander is soms nog best lastig. Hier willen wij de kinderen mee helpen. De kinderen leren deze twee weken emoties te verwoorden aan de hand van hun eigen ervaringen. Dit is een mooi proces. Met behulp van verhalen, spel, knutsels en taalactiviteiten komen de verschillende emoties/gevoelens volop aan bod.

Nieuws februari 2017
Begonnen met het thema ziekenhuis. Vorige week hadden we een operatiekamer in de klas! Wat was dat leuk. De kleuters hebben veel vragen gesteld. Met dank aan Marieke!

Deze week gaan we naar het Teddy Bear Hospital in het WKZ. De kleuters mogen een zieke knuffel meenemen.

Foto’s van de operatiekamer in de klas staan al online achter de inlog.

Nieuws december
De kinderen uit groep oranje genieten van de decembermaand.

Tijdens de sinterklaas tijd is er volop gerijmd, geknutseld, gezongen, pepernoten gebakken en zelfs een pietendiploma behaald. Op de dag van de verjaardag van de Sint heeft deze een bezoek gebracht aan onze school. En ook een bezoekje gebracht in onze klas! Dat was best spannend, maar vooral heel leuk. We konden hem van alles vragen en natuurlijk laten zien.

Nu hebben we een sfeervolle periode ingeluid want we gaan richting kerst. De boom staat al te stralen in de klas en de sterren schitteren aan de wand. Mooie kerstverhalen zullen aan bod komen en de woordenschat van de kleuters zal weer flink uitgebreid worden. Ook het repertoire van kerstliedjes zullen we niet vergeten en wie weet zelfs wat liedjes in het Engels. Kortom een maand vol genieten!

Nieuws oktober
Foto’s van het appelflappen bakken staan ook online! Log snel in en bekijk de foto’s op de fotopagina!

De kinderen hebben genoten van het kabouterpad… Lekker in het bos ravotten en van de duinheuvel rennen. De dag ervoor was het ook al feest: herfstsoep maken!