Groep Paars

Hoe ziet een normale schooldag er uit?
Wanneer zijn de informatieavonden? Mag mijn kind trakteren als hij jarig is?
Al deze informatie kunt u nalezen in Informatieboekje middenbouw

De juf van groep paars is Muriël Kok.

Oktober 2017: kinderboekenweek
Op 4 oktober was de opening van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het een spannend thema,” griezelen”. De opening bestond uit een optreden verzorgd door het team. De kinderen moesten heel erg lachen. Zo zie je maar, griezelen is spannend, maar ook grappig. Na het optreden hebben een aantal kinderen uit iedere groep een dansje gedaan op het Kinderboekenweek lied, van kinderen voor kinderen. Traditioneel worden vanuit de oudervereniging boeken aan iedere groep cadeau gedaan. De aankomende week gaat iedere groep aan de slag met dit leuke thema en zal het afgesloten worden door een modeshow. De foto’s staan achter de inlog!

september 2017:
In beide middenbouwgroepen wordt nu gewerkt aan een project over het menselijk lichaam. Hoe zit het in elkaar, hoe werkt en hoe voelt het. Daar valt veel over te vertellen en te zien. De kinderen zijn enthousiast en leren veel.

maart 2017: Knikkerbaan
Groep 5 heeft op vrijdagmiddag een knikkerbaan met elkaar gemaakt.
Met de lessen techniek zijn we aan de slag met het thema bouwen. Hoe maak je van een stapel papier een goede, stevige én werkende knikkerbaan? De kinderen ban groep 5, zowel van groep rood als van groep paars, ontdekten dat dit nog een hele klus is. Het was een leerzaam en leuk proces. Hierbij een aantal foto’s van het resultaat.

maart 2017: Lente knutselwerken
In groep Paars zijn de kinderen aan de slag geweest met vorken, lepels en verf.
Huh? Vorken, lepels en verf… jazeker! De kinderen hebben er mooie lente bloemen van gemaakt. Het hangt in de klas!

 

maart 2017: project geld
Deze week gestart: project geld in de middenbouw! We hebben in de hal een ‘café’ ingericht waar de kinderen leren rekenen met kleine geldbedragen. Ouders kunnen voor een paar centen een kop koffie of thee kopen voor en na schooltijd.

In de middenbouw kijken we via de webcams van Natuurmonumenten in de vogelnesten mee. De ijsvogels, slechtvalken, ooievaars hebben al eieren gelegd en raad eens… de bosuilen hebben afgelopen week als eerste kuikens gekregen! Dat moesten we vieren natuurlijk. Omdat we niet wisten of het een jongen of meisje was, hadden we beschuiten met blauwe én roze muisjes. Kijk mee via www.beleefdelente.nl!

Foto’s van het winkeltje of ‘beleef de lente’ zien? Log snel in!

januari 2017:
De brandweer is langs geweest! We kregen allemaal tips hoe om te gaan met spannende situaties en oefenden onder begeleiding van brandweermeester Bram een ontruiming. Foto’s zien? Kijk snel op de fotopagina achter de inlog!

27 oktober 2016:
Vandaag was het zover, we gingen met de middenbouw naar Het Rijksmuseum. In de groepen hebben we het momenteel over de Gouden Eeuw, dus we hebben onze harten op kunnen halen! In Amsterdam aangekomen bracht de gids ons met de tijdmachine over naar de 17e eeuw en voor we het wisten stonden we oog in oog met de Nachtwacht. Indrukwekkend hoe enthousiast de kinderen waren en wat voor oog voor detail ze hadden; aandacht voor Meester Rembrandt. We mochten voelen aan de stoffen die op de schilderijen stonden (zoals bij de schilderijen van de Bickers en het meisje in het blauw) en ruiken aan de specerijen uit De Oost. En wisten jullie dat we zelfs de Amsterdamse grachten van vroeger hebben geroken? Dat was geen beste lucht…

Vol indrukken en vrolijke verhalen keerden we huiswaarts. Een prachtdag! Kijk voor de foto’s op de fotopagina achter de inlog!

februari 2016:
Momenteel houden we ons bezig met vulkanen. Wat zijn de onderdelen van vulkanen? Hoe ziet een vulkaanuitbarsting eruit? Wanneer wordt magma lava? En welke verschillende soorten lava bestaan er? We gaan nog een vulkaan maken, bespreken hoe de aardkorst eruit ziet en hoe vulkanen ontstaan.