Groep Rood

onze afspraken met een gouden randje

onze afspraken met een gouden randje

Hoe ziet een normale schooldag er uit?
Wanneer zijn de informatieavonden? Mag mijn kind trakteren als hij jarig is?
Al deze informatie kunt u nalezen in Informatieboekje middenbouw

De juf van groep rood is Mariëtte Noordhof.

Januari 2018: Streetwise
De ANWB kwam langs om verkeerslessen te geven uit educatieprogramma ‘Streetwise’. Ogentest, remweg berekenen, verkeerssituaties oefenen. Alles kwam voorbij. De kinderen van groep 3 hebben zich bezig gehouden met oversteken, rood licht, groen licht. Ook hebben ze geleerd hoe ze contact moeten maken met oversteken en mochten de kinderen in de gymzaal met ‘echte’ auto’s oefenen. Groep 4 en 5 hebben een remproef buiten op straat geoefend. Een geslaagde dag!

December 2017: open podium ‘de Notenkraker’
Wat een fantastische Notenkraker voorstelling hadden we vandaag! Super leuk dat zoveel mensen aanwezig waren. We hopen dat jullie hebben genoten. Wij zijn in ieder geval heel erg trots op de kinderen. Nu… op naar het echte kerstfeest.

November 2017: cultuurweken!
Wat een toffe start van de cultuurweken! We hebben op een heel interactieve manier kennis gemaakt met Marokko. Onder begeleiding van het team van het Tropenmuseum, hebben de kinderen vanmiddag gemozaïekt, Marokkaanse soep gekookt en kennis gemaakt met typisch Marokkaanse symbolen. Vanochtend hebben de kinderen die graag wilden henna op hun hand geschilderd gekregen nadat de dag gestart was met een modeshow van djellaba’s door de juffen. Dat smaakt naar meer….

Samen met de bovenbouw zijn de middenbouwers druk met mooie opdrachten over Marokko. Vandaag was de moeder van Lina op school om thee te schenken en we hebben dadels en vijgen geproefd. Onze gast Mohammed heeft van alles verteld over het land en laten zien: van gebedskleed tot schrijfrichting.

Oktober 2017: kinderboekenweek
Op 4 oktober was de opening van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het een spannend thema,” griezelen”. De opening bestond uit een optreden verzorgd door het team. De kinderen moesten heel erg lachen. Zo zie je maar, griezelen is spannend, maar ook grappig. Na het optreden hebben een aantal kinderen uit iedere groep een dansje gedaan op het Kinderboekenweek lied, van kinderen voor kinderen. Traditioneel worden vanuit de oudervereniging boeken aan iedere groep cadeau gedaan. De aankomende week gaat iedere groep aan de slag met dit leuke thema en zal het afgesloten worden door een modeshow. De foto’s staan achter de inlog!

oktober 2017: het heksenpad!
Wat hebben we een ontzettend fijne dag gehad! We hebben heks Iris ontmoet en een toverdrank voor de zieke dieren gemaakt. En wat wist ze veel te vertellen over de natuur…. Het was heerlijk in het bos: wandelen, de vruchten en zaden uit de natuur zoeken, een kikker bestuderen en paddenstoelen determineren. Foto zien? Kijk snel achter de inlog!

september 2017:
Wat een leuk project hebben we toch! Het menselijk lichaam. Daar is natuurlijk van alles over te weten te komen! Op dinsdag 12 september hebben we een circuit gedaan van proefjes. Alles rond de zintuigen. Achter de inlog staan ook wat foto’s!