Onze school is een plek om als kind te ontwikkelen wie je bent. Daarvoor heb je volgens ons kennis nodig, leren omgaan met elkaar en leren hoe je leert. Wij werken daarom binnen ons onderwijs aan; sociale, emotionele en creatieve ontwikkeling. Dat doen wij door basisvakken als rekenen en taal aan te bieden en ook door te werken met vakdocenten. Kinderen volgen bij ons workshops van vakdocenten, zoals mad science, gym, muziek en handvaardigheid. Wij dagen kinderen uit om zich veelzijdig te ontwikkelen.

Muziek

Het is vrijdagmiddag en er klinkt gitaarmuziek uit het lokaal van de vakdocent. Hij loopt ook nog even de gang op naar de andere groepen. De sfeer is plezierig en ontspannen. Dat is wat muziek doet met kinderen. Muziek laat kinderen o.a. leren om te gaan met hun emoties en het versterkt het concentratievermogen, want het is opletten geblazen. Door af te stemmen op elkaar versterkt het de samenwerking onderling. 

Gym

Als het niet regent is de vakdocent met de kinderen buiten aan het sporten. Onderzoek bevestigt dat kinderen zich door bewegingsonderwijs motorisch goed ontwikkelen. Spelen en sporten zijn de ideale manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende vormen van bewegen. Zo ontwikkelen ze zich veelzijdig en ontdekken ze waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Ook worden kinderen vaardiger en krijgen ze meer zelfvertrouwen als ze positieve sportervaringen op doen. Door het bewegen kunnen kinderen zich ook beter concentreren. 

Handvaardigheid

Maken is leuk! Naast werken met je hoofd vinden wij het ook belangrijk om te werken met je handen. Het is ontspannend. Het kind leert ideeën om te zetten naar echte dingen. Door iets te maken, leer je ook veel over wat je aan het maken bent. Het vereist andere vaardigheden en daagt leerlingen dus uit! 

"Ik vind het heel leuk om te experimenteren. En je kunt de proefjes ook thuis uitproberen."
(Colin, onderbouw)

Wetenschap en techniek

Iedere week komt er een professor in de school en staan de kinderen te popelen om te gaan experimenteren. Samen met een vakdocent van Mad Science laten we leerlingen in aanraking komen met onderzoekend en ontwerpend leren. Kinderen leren kritisch denken, samenwerken en problemen oplossen.